Nyt on tästäkin heppailijasta tullut onnellinen hevosenomistaja. Virallisesti sitä ei voi vielä sanoa, kun papereita ei olla tehty, mutta periaatteessa oma hevonen on. Tai siis poni. Nuoresta 1,5v eestinhevos oripojasta on ensimmäinen osamaksu erä, joka myös varausmaksuna toimi, maksettu. Vielä sellaiset 1350e maksettavaa, ja poni on omani!

Millainen rakkauspakkaukseni sitten on? Ikäisekseen ja oriksi harvinaisen fiksu tapaus, tykkää pojista muttei tytöistä. Itsellenikin se toisinaan luimii oikein olan takaa, poikaystävästäni poni kuitenkin tykkää. Ja tallin muista oripojista. Emälleen se aina jaksaa hirnahdella jos ohitse kulkee. Muuten se ei tammoille huutele. Hirmuisen fiksu oripoika. Rakkauspakkaus, joka myös Aapona  tunnetaan, asustaa Tuusulassa, tallilla jolla syntyi ja on koko ikänsä asunut. Siellä se saa asustaa myös vastaisuudessa. Aapo on rautias läsipää, kolmella sukalla varustettu, säkää tällä hetkellä arviolta vähän vajaa 130cm. Voi olla juuri sen 130cm myöskin. Pitäisi poni mitata, ehkäpä rokotuksen yhteydessä sitten sen saisi mitattua.

Miksi juuri tämä kyseinen poni? - Tähän kysymykseen vastaaminen on helppoa, Aapon syntyessä, maaliskuussa 2009, sain siitä heti kuvan multimediaviestinä. Ei mennyt kuin hetki ja olin poniin rakastunut. Vähän ajan päästä pääsin varsan näkemäänkin, toukokuussa. Parikuinen ori teki heti minuun vaikutuksen. Eihän tällaista naamaa voi vastustaa:

Tänä päivänä on poitsu tuollainen samanlainen normirautias, vähän haaveilin, että siitä tulisi tuollainen tumma, kuin mitä se varsana vilautteli varsakarvan alta, mutta ei, vaaleaksihan se jäi sitten. On se kyllä suloinen, vieläkin. Pieni pörhö oripoika, joka ei tyttöjen päälle tajua.

Ja ai että miten sympaattiset silmät Aapovauvalla on. Ja kuolettavan söpö naama. Ai miten niin kuola valuu?

Osaa mamman ori seistä kuin näyttelyponikin, se oikein poseerasi. Ehkä sen uskaltaa jossain vaiheessa viedä mätsäriinkin, kun virallisiin sitä ei voi viedä. Vaikka kyllä se puhdas eestinheppa on, vaikka emänsä paperit ovatkin Hippoksella kadonneet.

Sellaista tänään, vastaisuudessa tulee blogiin myös juttuja Aapon kanssa touhuilusta ja pojun kehittymisestä murkkuikäisestä puskaratsuksi. Ensin kuitenkin aloitellaan hommat erinäisillä maastakäsin harjoituksilla ja omien kamppeiden hommaamisella (käsittää toistaiseksi harjat, varariimuja, pari narua, nätit suitset ja muuta tarpeellista).