Heppailua on saanut alkunsa pienestä ideasta, jonka sitten päätin toteuttaa, kun uskoin tähän kykeneväni. Pääasiassa tämä blogi on tarkoitettu omille ajatuksilleni ja muille tapahtumille, jotka heppaelämääni liittyvät. Myös siis kisahoitaja- ja kuvausreissut kuuluvat tähän ryhmään.

Alku

Blogin aloitustekstiksi pääsee pienimuotoinen hehkutus siitä, kuinka onnelliseksi voi yksi ihminen pienen heppatytön tehdä. Tallilla on erään hevosen omistajan kanssa ollut puhetta siitä, miten ihana hänen ajatuksella toimiva suomenheppatammansa on, ja kas kummaa, omistaja ehdotti sitten, että josko tammaa alkaisin vuokraamaan. Vähän epäröin, mutta kun omistaja totesi, että "olisit niin paras vuokraaja ikinä", olin varma siitä että kykenisin tammaa vuokraamaan. Niinpä sitten minusta tuli pienen, 148cm korkean, 6-vuotta vanhan Tintti-tamman vuokraaja.

Luonteeltaan tämä neiti on oikea ADHD, ainakin hoitotilanteissa. Ei malta pysyä paikoillaan ja aina pitää olla säheltämässä. Tarhaan ei voi yksin jättää, muuten tulee hätä (silloin Tintistä saa sekoamis pukkilaukkakuvia). Ratsastaessa on kuitenkin rauhallinen ja varsin kiva. Joskus vähän jääräpää, kuten suokin kuuluukin, mutta kuitenkin kiva. Maastossakin voi mennä pitkällä ohjalla ja vaikka mitä askellajeja. Tintti pysyy hanskassa.

Vertailukohteeksi voisin antaa hoitohevoseni Gibbenin, ruuna on 19v täykkäri, ja kunnon teräspappa. Hoitaessa seisoo vaikka vapaana, tallissa tosin voi heinät houkuttaa liikaa, mutta pihassa seisoo vapaanakin ihan rauhassa. Ratsuna tosin vauhtia sitten piisaa, vaikka muille jakaa. Askel on pitkä ja matkaa voittava. Maastakäsin kun pappaa saa miltei vetää perässä ja hoputtaa. Kuitenkin tämä 160cm kieppeillä oleva pappa on oikein kultainen, ruokaa viedessä hörisee ja laitumelta hakiessa tulee vastaan. Kultaisempaa hevosta saa hakea.

Ovathan nämä kaksi kuin yö ja päivä, mutta se ei haittaa. Molemmat ovat omalla tavallaan aivan yhtä ihania. Toinen on timmissä kunnossa oleva tuuheatukkainen nuori suokki, toinen rimppakinttu, osin jo lihasköyhä, mutta lempeä  täykkäripappa.