Yleisiä asioita ajatellen päätin vähän avautua siitä, miten hoitohommat sujuvat kummankin hevosen kanssa. Nämähän kun ovat siinäkin asiassa kuin yö ja päivä, varsin erilaisia tapauksia.

Gibben on hoitaessa simppeli ja rauhallinen. Toisista hevosista ei niinkään piittaa, mutta on ihmistä kohtaan kuitenkin kiltti ja hyvätapainen. Käytävällä voi pitää vapaana, jos ei heiniä vain ole juuri sillä hetkellä käytävällä - Gibben kun tykkää niin kovasti säilöheinästä, joka ei kuitenkaan vatsalle ole sopivaa. Ulkona puolestaan Gibbenin voi sitoa hyvin joko puomiin tai pitää vapaana. Gibben seisoo nätisti aloillaan ja antaa harjata. Sitten jos menee toisia hevosia ohi, on hyvä vähän pitää kiinni tosin. Gibben on kuitenkin varsin rauhallinen ja ihana hoidettava. Komentaa ei pahemmin tarvitse.

Tintti on ihan toista maata, käytävällä hösää ja punkee toiseen reunaan seisomaan. Kuopii etusillaan minkä kerkiää eikä malta millään olla aloillaan. Todellinen ADHD. Ulkona puomilla malttaa vähän paremmin, siinä tosin pitäisi olla kokoajan syömässä, ja sitten meinataankin olla ihan solmussa, ja siitäkös sitten riemu ratkeaakin. Tintti antaa kuitenkin harjata hyvin ja on muuten varsin mukava hoitaa. Komentaa vaan pitää joka välissä, kun ei tunnu päähän jäävän ne kiellot.

Mutta loppujen lopuksi näitä molempia on ilo käsitellä - eipähän ole ainakaan turhan yksitoikkoista!