Syksyn mittaan tuli tosiaan nyt sitten aloitettua ratsastustunnit, jo kaksi tuntia on takana, ja voi että kun on ollut kivaa! Molemmat tunnit koulutunteja, ensimmäisen menin Husössäkin opetusheppana toimineella Bertillä, joka oli varsin mukava tapaus. Tykkäsin Bertistä kovasti, ja sillä pitäisi mennä ensi viikon sunnuntaina tallin omiin estekisoihinkin, hurjasti 60-70cm luokkaan, vaikken ole esteitä hypännyt kolmeen vuoteen. Ellei paria pientä yksittäistä lasketa.


Bertillä oli todella kiva mennä, se ei tuntunut lainkaan siltä, että olisi ollut jo pidempään opetushommissa, vaan oli sellainen kiva reipas ja omalla moottorilla etenevä.


Ja Bert jopa liikkui enimmäkseen kivasti, sainkin kuulla, että minun on  tultava Bertin kanssa  tallin omiin koulukisoihin lokakuussa. Sinne siis estekisojen lisäksi!

Seuraavana päivänä menin Tintillä, ponilla oli ollut maanantai köpöttelypäivänä, edellisviikonlopun Ypäjä-urakan jäljiltä. Ja ai että, kun poni oli ollut hieno! 6-v Kasvattajakisan esteiden voittajana Tintti tuli sunnuntaina Ypäjältä kotiin. Vauhtia sitten tiistaina piisasikin oikein mojovasti, poni tikitti ravissa ja laukassa suorastaan räjähti käsiin. Tarkoitus oli pitää rento taivutteluun ja asetteluun keskittyvä päivä, mutta eihän siitä sitten mitään tullut, kun poni oli kuin ruutitynnyri. Samanlainen poni on tainnut olla viimeksi silloin, kun sitä aloin vuokraamaan. Nostalgiset fiilikset siis oli ponin selässä!

Toisella tunnillani menin 4-vuotiaalla ponitamma Ritulla. Kimosta kaunottaresta huomasi kyllä selässä, ettei se kovin kokenut ratsu ole, mutta se toimi kuitenkin kivasti. Kun muisti pitää käden rauhassa ja olla jäämättä suuhun, toimi tamma kivasti. Istunnalla ratsastaminen toimi Ritun kanssa hyvin, ja sen pienehkö koko oli kovasti mieleeni. Tunnin lopulla sain jopa hypätä Ritulla kertaalleen pienen, noin 40-50cm korkean pystyn. Oli kiva hypätä pitkästä aikaa, ja en selvästi ollut unohtanut miten hypätään. Se oli kivaa ja samalla vähän jännääkin. Valitettavasti kukaan ei kuvannut tällä kertaa tuntiamme, joten minulla ei ole kuvia minusta ja Ritusta.

Nyt perjantaina pitäisi selviytyä tallille, tosin vähän flunssaisena. Olisi ylimääräinen estetunti vielä ennen maanantain estetuntia ja ensi viikon sunnuntain kisoja. Tarkoitus olisi saada flunssa sellaiseen kuntoon, että sinne voisi mennä, mutta jos ei flunssa parane, niin ei voi mitään. Sitten täytyy olla menemättä. Ensi maanantaina on kuitenkin taas ratsastustunti, ja vuorossa on esteitä. Kauhia kun jännää! Onneksi sain kaveriltani Hamilta ostettua hänen vanhan turvaliivinsä, esteraippa pitää vielä kaivaa kellarista, ja sitten olenkin valmis estetunnille. Huisia!